Loading
VERSLAG: WK-kwalificatie 6- jarigen CDN Schilde

VERSLAG: WK-kwalificatie 6- jarigen CDN Schilde

Nadat DRESSUUREVENT in het begin van het seizoen in Aalst verslag maakte van de reeksen 4 en 5 jarigen (klik hier) waren we ook zeer nieuwsgierig naar de cyclus 6-jarige dressuurpaarden. We trokken zaterdag naar Schilde waar onder tropische temperaturen gestreden werd om punten ter kwalificatie voor het WK in Ermelo.

 

Jorissen op ervaring

In Schilde werd in de 5e WK selectiewedstrijd voor het eerst de Final test gereden. Enkele combinaties konden boven zichzelf uitstijgen en behaalden zo hun hoogste scores van seizoen of werden ze genereus gejureerd?  De proeven  verliepen niet steeds even vlekkeloos en dan kelderen op een WK de punten voor submission enorm. Opvallend was het aantal mannen in deze proef. Slechts 2 vrouwen in het schamele groepje van 8 deelnemers. Onderaan liepen enkele leuke paarden mee maar proeftechnisch lieten deze het nog wat zitten in de moeilijke 6-jarigen proef.

Stevig aan kop in het klassement en ook in deze wedstrijd ging Philip Jorissen met de imposante vosse merrie Miss Dior van den Bruel. De Special Agent Amour nakomelinge werd vakkundig voorgesteld en heeft veel tritt in de benen in draf, de zijgangen werden zeer goed getoond al zou ze doorheen de hele drafreprise nog iets meer door het lichaam kunnen blijven bewegen. In galop kwam deze kleine spanning vooral tot uiting in de vliegende galopwissels. Als deze in de komende 2 maanden nog meer bevestigd worden kunnen we een fijne combinatie aan het werk zien op het WK. 84.40% werd hen als score toebedeeld gisteren.

De tweede plaats was er vandaag voor Kayleigh Buelens en niet voor de tweede in het klassement Nick Van Laer. Deze laatste kende een off-day met de Glock’s Johnson TN zoon Just a Gigolo, teveel fouten en mislukte wissels leverden voor hem de 5e plaats op.

Kayleigh was op dreef. Een hele mooie proef met uitstekende wissels! Als ze de massale bruine de hele proef nog beter op het achterbeen weet te houden en de buiging in de appuyementen verzorgd kan de sublieme score van 82.800 zelfs nog iets omhoog.

Derde werd Stefan Van Ingelgem. Hero VDT is een Conteur nakomeling uit een Wynton moeder en heeft een fijne manier van bewegen. De proef,beloond met 81.40%, werd mooi getoond en technisch goed uitgevoerd.

Iets ondergewaardeerd was de proef van de als 4e geeindigde Sakina Van Dijk. Ze stuurde de vosse hengst van Cheenook foutloos en correct door de proef. Het gemak straalde er van af met goed bevestigde wissels. One to watch in de toekomst!

Hierbij de volledige uitslag:

Tekst: Dressuurevent.be
Foto: Archief Dressuurevent.be

Top

Login


Creëer een account
Forgot Password?

Creëer een account


Username
Want to Login?

Paswoord vergeten?