Loading
VERSLAG: Dressuurclinic bij Robin Van Lierop!

VERSLAG: Dressuurclinic bij Robin Van Lierop!

On the road again

Op zaterdag 23 juni waren we met het team van DRESSUUREVENT.BE weer op pad! We hadden 270 km voor de boeg en na een kleine 3 uur op baan, inclusief tussenstop met latte machiato en croissants, reden we het erf op van RS2 Dressage in Groesbeek op.

Toen we de stal binnenwandelden kregen we een verwelkoming om u tegen te zeggen! Een zestal hondjes bestormden ons in al hun enthousiasme ;-).

 

 

We liepen meteen naar de binnenbak waar Robin Van Lierop de pi-pa tour van zijn grand prix paard Cupido (v. Rhodium) aan het verfijnen was en Marieke Van der Putten met de pas 6j Ampère nakomeling Amphitryon wel leek op te stijgen in een prachtige drafverruiming. Onmiddellijk volgde de beloning, lichtrijden en lange teugel. We werden vriendelijk begroet en de toon was gelijk gezet.

 

Marieke Van der Putten met Amphitryon

 

Van manege tot topsportstal

In de prachtige foyer worden we ontvangen met koffie, fris en heerlijke taartjes van de plaatselijke bakker en begint Robin het verhaal. Robin is al zijn hele leven actief in de paarden. Rijden, lesgeven, handel,… hij deed het allemaal. Op het huidige adres, de Cranenburgsestraat in Groesbeek, nam Robin toentertijd een manegebedrijf over. Zo ging hij ook weer aan de slag met het paard van de familie Lemmens, een paard dat hij nog van vroeger kende. Deze samenwerking groeide uit tot een hechte vriendschap en het echtpaar Lemmens zag ook hoe Robin elke dag weer lange dagen maakte en knokte voor zijn manege.

 

 
De prachtige ingerichte Foyer in RS2 dressage center

 

Doorheen de jaren steeg het aantal rijdende leden van 150 naar meer dan 500 leden en Robin stond erop dat de paarden niks tekort hadden. Allemaal tot de knietjes in het stro, vooraan op ijzers, passende kwaliteitszadels en niet meer dan 2u na elkaar werken. Als Robin dan eens een goed paard had van zichzelf werd die algauw verkocht om de schoorsteen rokende te houden. 5 jaar geleden werd met de familie Lemmens rond de tafel gezeten en ze besloten te investeren in een sportstal zodat Robin zijn afgerichte paarden net als ze goed liepen niet meer hoefde te verkopen. Voor alle manegepaarden werd een super nieuwe thuis gevonden en het manegebedrijf,  dat eerst verbouwd ging worden, ging tegen de vlakte om plaats te maken voor de prachtige nieuwbouw van de hand van architect Sjef van Rijswijk. Samen met partner, trainer en ruiter Seth Boschman was RS2 Dressage geboren!

 

De binnenhal

 

Vorige jaar vervoegde Marieke Van Der Putten dan ook het team. Ondertussen heeft ze daar naast de andere paarden de beschikking over de jonge hengst Jameson en de recent in Amerika aangeschafte en Grand Prix afgerichte RS2 Her Majesty. Met beide paarden is het reikhalzend uitkijken naar hun debuut.

 

Aan alles gedacht

We beginnen de rondleiding in het stallencomplex. Wat opvalt is dat er zoveel natuurlijk daglicht en frisse lucht aanwezig is. In alle daken zitten grote ramen die ook open kunnen om zo het ideale klimaat te regelen. Er werd veel gebruikt gemaakt van eikenhout en dit zorgt voor een natuurlijke en rustgevende look.

 

 

De sublieme stallen

Via het ramensysteem is er natuurlijk daglicht en frisse lucht

 

De overdekte longeercirkel en stapmolen bevinden zich centraal tussen de stallen. Deze liggen aan weerskanten van de middengang maar kunnen dus bereikt worden zonder naar buiten te moeten.

 

Stapmolen centraal tussen de stallen

 

We wandelen verder en krijgen de extra grote merrieboxen te zien, en zo gaat het verder naar de opfokstallen en het hengstenunit waar ook zelf aan spermawinning gedaan kan worden.

 

 De opvoelbox met de merrieboxen

 

Buiten stappen we over de galoppeerbaan en bekijken we de veulens, enters en twenters van RS2Dressage. Robin , gepassioneerd als hij is, kent ze allen bij naam en met volledige afstamming. We gaan verder langs de ruime en gedraineerde paddocks en vangen nog net een glimp op van Marieke die de imposante Jameson, kampioenshengst van de KWPN keuring, buiten traint met oog op de Pavo cup over een tijdje. De 4-jarige hengst werd tijd gegeven om zich te ontwikkelen en hopelijk kan hij via de Pavo cup instromen voor het verrichtingsonderzoek ten einde het dekbrevet op zak te krijgen.

 

De jonge paarden vertoeven heerlijk op de weide

Pad naar de stallen en weides

Buitenpiste waar er dagelijks getraind wordt.

Paddocks

 

En dan zien we Kara het domein oprijden. Via de like, win en share actie konden we al 3 winnaars gelukkig maken met een zadeldoek gesponsord door partner Ruitersport Lydia Dehertoghe maar Kara ging aan de haal met de hoofdprijs: les van Robin Van Lierop. Haar verslagje lees je hieronder! Voor deze dag hadden we ook kinesist en specialist Core-stability Wouter D’Hoore mee. Hij mocht zich uitleven op Seth en Marieke en hen testen op kracht, lenigheid en uithouding. Dit zorgde voor hilarische taferelen maar ook voor prima resultaten. Het verslag geven we later deze week met jullie mee. x

 

Kara tijdens de training van Robin

Wouter D’Hoore tijdens een interview met Marieke Van der Putten

 

We sloten de dag af met een lekkere broodmaaltijd terwijl Robin voor ons nog de op de PSI-veiling aangeschafte hengst Zum Glück presenteerde! Met deze hengst is Robin nog in het selectietraject voor het WK in Ermelo en we hopen natuurlijk ze daar terug aan het werk te zien!

Robin tijdens het lekker losrijden van de hengst Zum Glück

Tot slot willen wij van DRESSUUREVENT.BE het ganse RS2Dressage team en de familie Lemmens van harte bedanken voor de warme ontvangst en prachtige dag!

 

VERSLAG KARA BOSMAN:
Clinic bij Robin Van Lierop – een namiddagje @ RS2 Dressage Center

Op een mooie zaterdag reden we naar Groesbeek, de uitvalsbasis van Robin Van Lierop, Grand Prix ruiter, vooral bekend sinds de opstart van zijn RS2 Dressage Center sinds 2 jaar geleden.
We werden zeer hartelijk ontvangen en mochten Fiderprincess direct even op stal laten bekomen van de lange rit. Toen ze even gedronken en wat hooi geknabbeld had zijn we maar beginnen opzadelen. Robin had duidelijk tijd voor ons vrijgemaakt in zijn agenda want hij herhaalde meermaals dat we ons niet moesten haasten.

 

Pirouette training

Op het ongelofelijk prachtige domein ging onze les door in de buitenpiste, een mooie ring omgeven door gras, weides en eb- en vloed paddocks die duidelijk dagelijks gesleept werden.
Tijdens het opwarmen werd duidelijk dat Robin veel aandacht besteedt aan het losstappen en het losrijden op zich ook. Het ontspannen van de bovenlijn vindt hij heel belangrijk vooraleer verder te gaan met het zwaardere werk. We hebben alles eens aangeraakt, de wissels, appuyementen, pirouettes, en overal fijne tips meegekregen. Iets langer zijn we aan het werk geweest met het aantreden/piafferen. Robin was enthousiast over de manier waarop Fider piaffeerde en we gingen samen aan de slag om dit nog verder te ‘fine-tunen’. Dit alles op een manier waarbij de nadruk lag op paardvriendelijk rijden, veel recuperatiemomenten, en tijd voor fijne babbels tussendoor 😉

 

Na de clinic konden we Fider even douchen en terug op stal zetten. We hadden de tijd om het domein even te verkennen en te watertanden bij het knappe ontwerp van dit hippische complex. Robin zelf ging nog even de 5 jarige hengst Zum Gluck rijden, dit terwijl wij gastvrij ontvangen werden in de foyer door de andere leden van het team – Seth Boschman en Marieke van Der Putten. Nadien zijn we nog een tijdje aan het babbelen geslagen met Robin, het einde van een zeer aangename en geslaagde namiddag was in zicht. Na een hartelijk afscheid gingen we terug op weg naar België.

Tekst: Dressuurevent.be en Kara Bosman
Foto’s: Caroline Op de Beeck en Isabelle De Cock

Top

Login


Creëer een account
Forgot Password?

Creëer een account


Username
Want to Login?

Paswoord vergeten?