Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /customers/9/3/4/dressuurevent.be/httpd.www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 447 Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /customers/9/3/4/dressuurevent.be/httpd.www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 447 Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /customers/9/3/4/dressuurevent.be/httpd.www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 447 VERSLAG TRYON : DAG 1: Start van een enorme reis en ervaring is begonnen! Road to WEG TRYON!! - dressuurevent.be
Loading
VERSLAG TRYON : DAG 1: Start van een enorme reis en ervaring is begonnen! Road to WEG TRYON!!

VERSLAG TRYON : DAG 1: Start van een enorme reis en ervaring is begonnen! Road to WEG TRYON!!

DAG 1:
Gisterennamiddag zijn alle Belgische paarden gearriveerd in de Horse Inn van de Luikse luchthaven. De stallen zijn vaste boxen en zijn zeer netjes verzorgd. Alle vloeren zijn in rubber gegoten , wat voor extra veiligheid zorgt. Bij aankomst worden we allen goed begeleid door de teamleider van de Britse luchtvaartmaatschappij Peden Bloodstock. Heel vriendelijke mensen die zorgen dat er geen stress hoeft te zijn. Pasports en papieren van de paarden worden afgegeven en gecontroleerd, waarna de paarden de stallen in kunnen. Materiaalkisten worden afgeladen en vertrekken naar het vliegtuig.
Tegen de avond zijn we met het team gezellig iets gaan eten in de luchthaven en na de laatste check-up van de paarden, iedereen vroeg naar bed!

Vandaag begon de dag al vroeg, om 5 u hebben we de paarden gevoerd en daarna nog even aan de hand gestapt op het terrein. Om 6 u was er een korte briefing hoe alles gaat verlopen en waarop we moeten letten. België is als 1 van de eersten aan beurt om te laden. We zagen al enkele bekende paarden het voordoen : Apache, Dreamboy, Zonnik… ?geweldig!

Indoctro en Eres waren als 3de groep aan de beurt, Aranco en Fil Rouge als 4de groep. Eres en Aranco zagen het eerst niet goed zitten om in de container te gaan, maar met wat geduld lukte alles en staan de paarden nu veilig in de containers. Per container staat er 1 koppel paarden en elk paard heeft zijn eigen hooinet. Er zijn grooms en veeartsen aanwezig tijdens de vlucht om de paarden te voeren, water te geven en te verzorgen. Het inladen van alle paarden (45 tal op deze vlucht) duurt 3 uur. Rond 10u stijgen ze op vandaag en zullen 9u later landen op de luchthaven van Greenville, North Carolina. Daarna worden ze overgeplaatst naar een vrachtwagen die hen naar de quarantaine boxen brengt. De paarden verblijven daar 2 dagen. Groom Annie en veearts Melanie staan in voor het verzorgen en voederen van ons Belgisch team paarden. Donderdag vertrekken wij, de ruiters en grooms , en zullen we eindelijk terug herenigd worden met onze viervoetige atleten.

Toch heel spannend en beetje moeilijk om je paard achter te laten voor zo een grote trip. Goede vlucht Indoctro, Eres, Aranco en Fil Rouge!!!

 

Tekst: Isabel Cool
Foto’s: Isabel Cool 

Top

Login


Creëer een account
Forgot Password?

Creëer een account


Username
Want to Login?

Paswoord vergeten?