Loading
Dag 2 en 3: de verre reis, het blije weerzien met de paarden en de eerste keer trainen @ Tryon

Dag 2 en 3: de verre reis, het blije weerzien met de paarden en de eerste keer trainen @ Tryon

Donderdag ochtend vertrokken we met het Belgische dressuurteam vanuit de luchthaven te Zaventem. Om 6.30u afspraak aan de check-in en onze lange reis kon beginnen. We deden eerst een tussenstop te München om van daaruit naar de luchthaven te Charlotte (North Carolina) door te vliegen. Een lange vlucht van 9 uur stond ons voor de boeg. Maar met het leuke gezelschap, enkele toffe films en wat dutjes onderweg ging het toch nog vooruit.


Het vertrek vanop de luchthaven 

De rit van de luchthaven naar de showground verliep echter niet vloeiend. Onze gps had ons naar een ander deel van North Carolina gestuurd waardoor we een uur en half misgereden hadden! In de bossen beland, zonder service op de gsm, zorgde toch even voor stress. Gelukkig kon onze chef d’equipe Jeroen Van Lent er nog de grap van in zien en de sfeer erin houden?

3 u later stonden we dan op het hoofdterrein, en kon ik eindelijk mijn knappe Aranco terug zien! Hij was heel enthousiast! Iedereen was blij om te zien dat hun paarden allemaal ‘safe and sound’ waren aangekomen. Dit ook mede dankzij de goede zorgen van Groom Annie en veearts Melanie.
In het hotel aangekomen (wat kortbij het terrein gelegen is) was iedereen heel blij om zijn bed te zien!


Het weerzien van Aranco

De volgende ochtend begon al vroeg, om 7 u ontbijten en dan snel naar de paarden. Aangezien het hier uiterst warme temperaturen zijn, wilden we allen zo vroeg mogelijk rijden. Alle paarden waren fit en in goede vorm! Ik was heel blij met Aranco die fit en soepel voelde na zo een eerste keer lang reizen. Hij had er echt zin in.

Daarna was het tijd voor de verkenning van het terrein. Er wordt hier nog veel gewerkt aan het wedstrijdterrein, aangezien het niet op tijd afgeraakt is helaas. Gelukkig voor de paarden, is alles wel in orde: pistes en bodems zijn goed en de stallen ook in orde! Naar de training van de reining zijn we ook gaan kijken, heel leuk om te zien.

Terrein verkenning

In de namiddag is onze chef d’equipe met ons (Carmen, Jeroen, Laurence en ik) naar de wallmart gaan shoppen (waar alles enkel in Big Size te verkrijgen is?) en waar er toch enkele rare ‘beesten’ rondliepen (=raad wie??). De humor zit er allesinds in!
Na nog een check-up van de paarden, zijn we een gezellige avond in het Italiaans restaurant in gegaan.

Allemaal rare beestjes! 

Alles in big size in wallMart

Tekst en foto’s: Isabel Cool

Top

Login


Creëer een account
Forgot Password?

Creëer een account


Username
Want to Login?

Paswoord vergeten?