Loading
De dagen voor de proef: familiarisatie en vetcheck

De dagen voor de proef: familiarisatie en vetcheck

Veel valt er nog niet te beleven hier op de WEG in Tryon maar de opbouw begint gelukkig al meer vorm te krijgen! Voor de grooms was het even een hel aangezien er onvoldoende slaapplaatsen klaar waren, hadden ze een tent voorzien met veldbedden in ? Je kan het echt vergelijken met een oorlogstent waar soldaten moesten overnachten. Onze grooms konden gelukkig op hotel en erna in een huisje voor de grooms waar ze allen samen vertoeven nu.

Zondagochtend was de eerste familiarisatie, verkenning van de hoofdring. Echter, was deze totaal nog niet klaar: niet de juiste hekjes, geen letters, geen juryhokjes… een beetje typische manier van hoe alles hier verloopt. De paarden konden wel al de sfeer van de arena eens opsnuiven.
Zondagavond hadden we een gezellige bbq met het hele team, op uitnodiging van Sjef Janssen. We hebben goed gelachen en gegeten, een ideale inzet voor de ‘Games’.
Lijst met startorder

Maandag hadden we ‘s middags familiarisatie. Het was super warm en Aranco was na een half uurtje al uitgeteld. Dat bezorgt toch wat stress in dit klimaat je paard proberen goed te trainen… Ik ben dan maar gewoon gestopt in het midden van de training zodat hij voldoende kon recupereren. We moeten spaarzaam zijn op onze paarden, zodat ze toch fris aan de start komen.
s’ Avonds hebben we hier een klein deeltje van een ‘thunderstorm’ ontvangen! Bakken regen vielen uit de lucht maar de windkracht was laag. Gelukkig komen stewards iedereen op tijd verwittigen wanneer er een storm opkomt, zodat we allemaal binnen blijven met de paarden. Veearts Melanie had pech en kwam net met de fiets uit de quarantaine toen de bui begon! Ze was op 5 min tijd doorweekt! Haha, wel grappig zicht maar we hadden haar snel handdoeken en droge kledij gegeven…
Na de storm hebben we de paarden opgedreven ter voorbereiding van de vetcheck op dinsdag ochtend. Ze zien er allemaal fris uit. Fingers Crossed!
Dinsdag begon de dag met de vetcheck. Toch een stresserend moment voor iedereen. Aranco was heel fit en showde zich voor alle fotografen die naast de vetcheck stonden. Ik voelde me net op een hengstenkeuring. Zo veel gedoe en mensen die errond stonden… Alle Belgische paarden waren fit en kregen groen licht bij de vetcheck!

Vetcheck

Later op de dag hadden we opnieuw familiarisatie in de hoofdring , maar deze keer stond wel alles er. Aranco was best kijkerig dus had ik toch voldoende tijd genomen om te verkennen.
Vandaag was mijn vader ook toegekomen, die een ongemakkelijke reis had gekend helaas.
Tegen de avond hadden we openingsceremonie en zijn we met het hele team op de tribune gaan kijken en juichen! Heel grappig om te zien hoe alle landen samen klampen en kreten schreeuwen. Jeroen van Lent is zeker gewonnen in ‘brullen over het hele stadium’ ?
Openingsceremonie

Voor de rest was er weinig spektakel aan de openingsceremonie en het was vrij snel gedaan, na enkele speechen.
Dan vroeg naar bed, want woensdag komen Fanny (9u) en ik (12.17u) aan de start!

Let the games begin….

Tekst en foto’s: Isabel Cool
Top

Login


Creëer een account
Forgot Password?

Creëer een account


Username
Want to Login?

Paswoord vergeten?