Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /customers/9/3/4/dressuurevent.be/httpd.www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 447 Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /customers/9/3/4/dressuurevent.be/httpd.www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 447 Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /customers/9/3/4/dressuurevent.be/httpd.www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 447 Verslag: Grand Prix : De eerste GP proef te Tryon: - dressuurevent.be
Loading
Verslag: Grand Prix : De eerste GP proef te Tryon:

Verslag: Grand Prix : De eerste GP proef te Tryon:

Woensdag was het Fanny die als 1 van de eersten de ring mocht betreden. Indoctro zag er goed uit en ze begonnen een sterke test met mooie hoogtepunten in de draf toer. Jammer genoeg gebeurden er wat fouten in de wissels waardoor de score zakte naar 67,9%.

Ik zelf moest als 2de van de Belgen aan de start! Ik had er veel zin in en de zenuwen bleven weg. Al een goed begin… uiteindelijk ben je hier dan op de WEG en heb je niets te verliezen, dacht ik. Dus ging ik ervoor! Aranco stond er scherp aan en liep een sterkere Draftour dan mijn vorige wedstrijden. We zaten rond de 69 reeds.

Cool Isabel, BEL, Aranco V
World Equestrian Games – Tryon 2018
© Hippo Foto – Dirk Caremans
12/09/18

Toen het nog goed ging tijdens de proef met Aranco

Normaal halen we in de galop tour nog paar procent in, aangezien hij daar veel hoogtepunten heeft. Wissels om de 2 werden hoog gequoteerd, zigzag in galop.. alles verliep vlotjes. Tot het lot toesloeg… op de diagonaal wissels om de pas, schrok Aranco enorm waardoor hij niet meer naar die ene hoek wilde. Ik kreeg best veel tijd om dit trachten op te lossen, maar besloot af te groeten. Aranco’s angst werd erger. Hij had zo bang dat hij amper de ring uit durfde. Heel jammer dat dit nu net voorviel; op een wk en tijdens een goede vlotte test… shit happens en blijkbaar is er toch nog wat meer te verliezen dan wat ik aanvankelijk dacht. Het hele team , en ook buitenlandse ruiters, leefden mee en steunden me. Wat de pijn verzachtte… Ik heb hier allesinds geleerd dat een sport spannend blijft tot het laatste moment en dat we de gedachten/gevoelens van onze knappe paarden niet steeds in de hand hebben.

Cool Isabel, BEL, Aranco V
World Equestrian Games – Tryon 2018
© Hippo Foto – Dirk Caremans
12/09/18

Spooky Aranco

Sometimes you win, sometimes you loose…

Zoiezo werken we verder naar de volgende wedstrijden en put ik mijn kracht uit het feit dat we toch naar de 70+ kunnen scoren , ook op zo een grote concours.

In de namiddag gingen we supporteren voor de reining ruiters, die het fantastisch deden! Zilver voor het team en 2de plaats voor Bernard fonck! Wat een sfeer daar. Gillende supporters tijdens de proef! Je houdt het in dressuur niet voor mogelijk dat zoiets kan. Geweldige ervaring om de spins en sliding-stops te zien. Na een etentje met het hele team s avonds, lekker vroeg naar bed. Donderdag supporteren we voor Jeroen en Laurence!

Fantastische 2e plaats voor het Reining Team!

2de deel van de GP Jeroen en Laurence aan de start

Jeroen moest als 1 van de eersten de ring betreden in het 2de deel van de GP op donderdag. Hij liet met Eres een stabiele proef zien maar helaas zorgden wat kleine storingen ervoor dat de score op 68,5% bleef. Als laatste van de Belgen was het Laurence met Fil Rouge die onze Belgische eer trachtte hoog te houden. En dat deed ze… een constante proef met expressie zorge voor een score van 70,7% en een plaats naar de Grand Prix Special! We zijn blij dat er toch 1 Belg door kan naar de 2de ronde!

Laurence Roos door naar de Special! 

Jeroen Devroe met Eres in actie!

De rest van de dag hebben we met het hele team nog naar de proeven van de andere ruiters gekeken en zagen we fantastische dingen! Isabell Werth die weerom een topprestatie neerzette en tevens de GP op haar naam schreef. De zeer mooie piaffe en passage tour zorgde voor scores tussen de 8 a 9,8 per onderdeel. Heel knap! Laura Graves en verdades werden 2de en lieten ook prachtige stukken zien. Sonke rothenberger hoorde ook bij de top 3 die er allen in slaagden 80%+ te scores.
Haha en wij al blij met 70+?

Denk dat we nog veel moeten oefenen!!!!

Tekst en foto’s: Isabel Cool en Dirk Caremans en Equifans

Top

Login


Creëer een account
Forgot Password?

Creëer een account


Username
Want to Login?

Paswoord vergeten?