Loading
VERSLAG TRYON: Tweede wedstrijddag voor Laurence Roos: de Grand prix special

VERSLAG TRYON: Tweede wedstrijddag voor Laurence Roos: de Grand prix special

Laurence haalde het als enige van de Belgen om door te stromen naar de special. Ze reed terug een goede proef met mooie overgangen passage, piaffe en uitgestrekte stap! Geen grote fouten en een mooi beeld zorgden voor een score van 70,5%. We hebben haar dan ook met het hele team toegejuicht!
Om de kür te behalen moet je bij de 15 eerste geraken, voor ons als Belg momenteel onmogelijk. Dan moet je al meer naar de 75% gaan scoren. Laurence werd 28ste met een goede prestatie al… Zegt veel over het niveau waartegen we moeten rijden. Niet voor niets de besten van de wereld ?

Laurence Roos na de Grand Prix Special

De hele dag hebben we verder proeven gekeken van al die top ruiters. Wat was het spannend!! Mooie sport gezien en veel geleerd over hoe het wel moet… Haha! Uiteindelijke werd Isabell Werth 1ste weerom met haar fantastische Bella Rose. 9,6 voor de piaffe, en 9’s voor passage en overgangen zorgde ervoor dat de score naar 86% evolueerde?? Wat een niveau…
nog sterke proeven gezien van Edward Gal met de oh-zo knappe Zonnik! Patrik Kittel kon met zijn merrie Welly ook het publiek bekoren en behaalden 79% en een 5de plaats. Voor ons mocht hij hoger eindigen. En een ander Zweeds teamlid, 1 van mijn favoriete paarden, Dante Weltino deed het super en scoorde rond de 76%. Ik wil al graag terug naar huis, zodat ik hard kan gaan trainen!!! ?

Isabell Werth na haar proef.

Aranco heeft een dagje vrij vandaag en doet vooral wandelingen en knuffels krijgen. Hij geniet met volle teugen van de aandacht en waant zich een echte ster. Tja, hij viel ook op uiteraard?

Het nieuws over de orkaan Florence begint ons allen toch wat zorgen te baren. Het komt steeds dichterbij en sommigen (zoals mijn vader) namen al eerdere vluchten terug naar huis. We gaan de komende dagen nog veel regen en wind meemaken…

Deze avond zijn we terug met het hele team uiteten geweest. Gezelligheid ontbrak niet, we trekken ons aan elkaar op. En chef d’equipe Jeroen van Lent is de grappigste moppentapper ooit!!
In een leuk Italiaans restaurantje met een grappige serveerster, hebben we onze dag aangenaam afgesloten.

Tekst en foto’s: Isabel Cool

Top

Login


Creëer een account
Forgot Password?

Creëer een account


Username
Want to Login?

Paswoord vergeten?