Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /customers/9/3/4/dressuurevent.be/httpd.www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 447 Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /customers/9/3/4/dressuurevent.be/httpd.www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 447 Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /customers/9/3/4/dressuurevent.be/httpd.www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 447 BLOG: Jumping Mechelen dag 2: zonder spanning naar de overwinning! - dressuurevent.be
Loading
BLOG: Jumping Mechelen dag 2: zonder spanning naar de overwinning!

BLOG: Jumping Mechelen dag 2: zonder spanning naar de overwinning!

Oeh, de dag begon vroeg, de vogels waren nog niet eens wakker. Om 6u in de ochtend konden we de hoofdpiste verkennen. Ik neem mij dan wekenlang voor dat ik dat niet ga doen, omdat het niet normaal niet nodig is. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, ben ik toch even opgestapt. Zoals verwacht, verblikte en verbloosde Gaudi Vita niet. Dat gaf me een fijn gevoel richting de wedstrijd later op de ochtend. Ik mocht als tweede aan de start verschijnen en dat vond ik niet erg. Lekker rijden was het doel, en ik moet zeggen, dat lukte goed! Ondanks dat het programma twintig minuten uit liep, en ik daardoor aanmerkelijk langer los had gereden dan normaal, was Gaudi Vita fijn, fit, los en attent. Ik had met het losrijden speciaal de wat minder intensieve oefeningen doorgenomen om de extra tijd te doden. Dat betekende extra veel overgangen van verzamelde naar uitgestrekte stap en terug verzameld, keertwendingen voorbereiden, goed halthouden en groeten.

De proef rijden met hem was net zo leuk als anders. Hij deed super zijn best en liet zich fijn sturen, zonder spanning. Dat werd door het vijfkoppige jurykorps ook zo gezien gelukkig en toen ik de score van 74,5% op het bord zag verschijnen was ik dan ook heel blij!

Het was ook leuk om mijn familie erbij te hebben, de mede-eigenaar en een heleboel vrienden en kennissen op de tribune. Uiteindelijk bleek het genoeg voor de eindoverwinning en mocht ik voorop rijden tijdens de ereronde. En dat is zo leuk met Gaudi Vita! Hij is erg braaf, ik kan met een lange teugel de ceremonie in rijden en in een rustig galopje de ereronde doen.

En nu heb ik uiteraard super veel zin in het rijden van de kur op muziek. Die staat zaterdag op het programma en ik moet rond half 1 als laatste rijden, net voor de Wereldbeker kur op muziek. Ik ga voor een goede nachtrust en hoop dat mijn viervoeter-vriend ook zo lekker uitgerust is morgen!

Tekst: Joyce Heuitinck – foto’s dressuurevent.be

Top

Login


Creëer een account
Forgot Password?

Creëer een account


Username
Want to Login?

Paswoord vergeten?