Loading
Jeugd komt sterk voor de dag op BK.

Jeugd komt sterk voor de dag op BK.

Afgelopen weekend werd naast de senioren ook bekend wie zich dit jaar in de jeugdcategorieën Belgisch dressuur kampioen mag noemen. Wie over de drie proeven het hoogste gemiddelde percentage reed werd de winnaar.

Bij de pony’s zette Jette De Jong de puntjes op de “i”. Met Ico van Beekerheide werd ze ook geselecteerd voor het EK in Polen maar ze pikte toch nog snel de Nationale titel mee voor ze naar Sterzegom afreisde. Ze won overtuigend de drie proeven, netjes en vloeiend gereden zonder druk. Op de 2de plaats stond Clara Collard met Orchid’s Borneo. Zij kon haar geluk niet op met zilver. Brons was voor Louise Brauwers met N-constantino.

Bij de children zette Alexander Goovaerts, vooral in de 2de proef en 3de proef, zette hij de puntjes op de “i” en werd zo Belgisch kampioen children voor de kampioen van 2018, Maïté Colling en Brittany Clabots.

Bij de junioren stond er geen maat op Amber Van Den Steen met Fame. Zij hielden de vorm vast van het EK waar ze een 5de plaats haalden in de kür en haalden hun eerste Nationale titel binnen. Een heel sterk galop gedeelte met goede wissels deden hun percentage naar bijna 75% stijgen. Karoline Sofie Vestergaard knalde een hele sterke kür en werd 2de in kür en in totaal. Brons was er voor Maud Adriaensen met Bailamos de mooie hengst van Biolley. Een mooie combinatie voor de toekomst.
Bij de young riders stond er geen maat op Kayleigh Buelens. Zij rockte de drie proeven door, haalden in de kür zelfs ruim 77% en zonder discussie de gouden medaille voor haar. Haar paard, fifty ways to Victory heeft  zijn naam niet gestolen. Een paard met heel veel potentieel ook voor het grote werk. Na 2 jaar goud met Dear Friend 2 was zilver nu voor Suraya Hendrikx met Black en dit met ook een mooie 74% in de kür op muziek. Laura De Graeve sluit haar young riders periode af met brons en kan zich nu toeleggen op de U25.
Deze categorie werd dit jaar gewonnen door Charlotte Defalque en Boticelli. Deze combinatie presteert al sterk bij de seniors en zij staken er dit BK duidelijk bovenuit. Zilver was voor Nico Nyssen,  een van de weinige jongens in het circuit. Lore Vandeborne vervolledigde het podium, vooral een sterke passage deel viel op. Een combinatie die veel progressie heeft gemaakt en uitkijken naar de toekomst.

De Belgische dressuur jeugd is de toekomst maar heeft ook de toekomst. Ondanks de goede en hoge scores zijn ze nog kritisch voor hunzelf en weten ze dat ze nog veel progressie kunnen en moeten maken. Een goede eigenschap om straks nog een stap hoger te geraken.

Tekst en foto’s: vakdierenarts Rudi Hendrikx
Top

Login


Creëer een account
Forgot Password?

Creëer een account


Username
Want to Login?

Paswoord vergeten?