Loading
Flore de Winne en Nick van Laer elk 2x op podium.

Flore de Winne en Nick van Laer elk 2x op podium.

De dag begon met de 4 jarige paarden. Alle ogen waren gericht op de schimmel hengst van Domien Michiels. Hij domineert al het hele seizoen maar we kregen een verrassende winnaar. Het was Jack Daniels “N” in het zadel Nils Debo die de titel meepakken. De imposante bruine liep lekker door zijn lichaam en foutloos. Dat bracht hem op een score van 86,4%. Het was aan Domien om nog hoger te scoren. Maar dat gebeurde niet en dit vooral omdat de hengst maar een 7,8 kreeg voor de stap. En dat was wel erg steng. Hij stapte mooi ontspannen, neusje voor en ruim over maar mocht volgens de jury iets actiever stappen en daarom een laag cijfer wat een zwaar verdict was.  Brons was voor PowerPoint de Tamise met 82,6%. Saskia Hambrouck is toch wel de revelatie van dit kampioenschap en stelde PowerPoint mooi voor en terecht brons voor haar.

Bij de 5 jarigen waren alle ogen gericht op Katrien Verreeth. Met haar Hengst Seigneur moest ze de proef staken nadat hij, net als in zijn eerste proef, in protest ging. Maar met Obelix reed ze een foutloze proef echter eerder had Joris De Coninck met Origi de score reeds op 84,4% gezet. Het was dus rekenen voor de jury maar ze gaven Katrien 0,2% meer en zo behaalde ze goud en kon ze toch nog mooi dit BK afsluiten na de eerdere tegenslag.  3de werd Flore De Winne met winhorses Flynn. De zwarte gekeurde hengst liep lichtvoetig door de hele proef maar Flore zelf liet wat steekjes vallen waardoor ze op 83,3% kwam. Over deze combinatie zullen we nog veel horen.

Bij de 6 jarigen won Nick Van Laer met 3% los. Voor zilver werd het een spannende strijd tussen Shana de Ben en Antoine Nowakowski met Quartergirl. Deze laatste won zilver met 0,2% voor op Ivanow en Shana de Ben die dus brons meepakken.

Bij de 7jarige was het opnieuw Flore de Winne die wist te imponeren. Voor Nick van Laer en Bron was voor Brecht D’Hoore.

En hiermee zijn de Belgische kampioenschappen jonge paarden afgesloten en krijgen zowel ruiters als paarden een beetje rust.

Tekst en foto’s; vakdierenarts Rudi Hendr
Top

Login


Creëer een account
Forgot Password?

Creëer een account


Username
Want to Login?

Paswoord vergeten?