Loading
KWPN Young Dressage Talents 2019

KWPN Young Dressage Talents 2019

Afgelopen zaterdag, 2 november, vond in Oosteind naar jaarlijkse traditie de KWPN Young Dressage Talents plaats. De paarden werden dit jaar beoordeeld door Marian Dorresteijn en Tom Franckx.

4-jarige
Bij de 4-jarige ging de overwinning naar King Fan Weerdenbras (Dark Pleasure x Don Primero), gefokt door W.S. Oosterveld en gereden door Jos Hogendoorn. Na de 1e ronde stond de combinatie nog 2e met 85 punten, maar daar kwam na het overrijden verandering in. Gastruiter Tom Franckx loofde King Fan Weerdenbras om zijn bewerkbaarheid en beloonde hem met 90 punten.
 
Jos Hogendoorn: “King is een paard met altijd de juiste instelling en hij heeft veel kwaliteit in alle drie de gangen. Een paard met heel veel mogelijkheden. Afgelopen zomer deden we ook mee aan de Pavo Cup maar dat kwam toen net iets te vroeg voor de hogere punten. Het is een groot paard en hij heeft even de tijd nodig gehad om sterk te worden. Gelukkig konden we gisteren laten zien wat hij in huis heeft!! Ik ben begin dit jaar een samenwerking aangegaan met Kirby Kroos en Familie Plaizier uit Heerjansdam (beide eigenaren van King). Toen heb ik de teugels overgenomen van Kirby om King voor te bereiden op de jonge paarden wedstrijden. Inmiddels hebben we een trainingsstal (Plaizier Dressage Stables) met eigen paarden en trainingspaarden. Ik ga King samen met Kirby rustig verder opleiding. Hij krijgt de tijd om zich te ontwikkelen en we hopen natuurlijk op een succesvolle toekomst met hem.”
De grote groep van ruim 42 starts vertoonde in het algemeen veel kwaliteit en de paarden werden goed voorgesteld. 2e in totaal werd Daniëlle Houtvast met Knight Power (Governor x Swarovski). Deze combinatie scoorde o.a. een 9 voor draf en galop en ging met 86 ptn aan de leiding in de eerste ronde. Met de 88 punten voor het overrijden betekende dat uiteindelijk een 2e plaats.

3e werd Dirk-Jan van de water met Picasso (Lord Leatherdale x Krack C)

Charlotte Fry – Lucky Star
Indoor Oosteind 2019
© DigiShots
3-jarige
 
Ruim 70 combinaties verschenen aan de start bij de 3-jarige. Omdat 5 paarden 83% scoorden in de 1e ronde verschenen 8 paarden in de baan voor het overrijden. Grand Prix- ruiter Tom Franckx was ook hier de gastruiter en deed dit op een zeer symphatieke manier. Gecombineerd met het ervaren oog van Marian Dorresteijn en de deskundige commentaar bij elke combinatie, vormde dit een heel informatieve en leerzame dag!
 
Ook in deze rubriek was het overrijden doorslaggevend. Winnaar Lucky Star (Everdale x Sonique), gefokt door Dhr. Both, stond na de 1e ronde nog 4e maar met de 95 punten van Tom kon hij zich als winnaar kronen op het einde van de dag!
Amazone Charlotte Fry stond met Lionell VE, volle broer van de NRPS Gekeurde Nespresso, 1e na de voorronde en mocht zich uiteindelijk ook nog als 3e opstellen in de prijsuitreiking.
 
“Lucky Star is ‘amazing to ride’, houdt van werk en probeerde altijd zijn uiterste best te doen. Hij geeft een onwaarschijnlijk gevoel, hij is super elastisch en zijn galop voelt also je de grond niet een raakt,”aldus Charlotte Fry. Over de uiteindelijke 3e zegt ze:”Lionell is erg nuchter, heeft een enorm voorkomen en houdt ervan om zich extra te laten zien in de ring.”
 

2e werd Firenzo (For Romance x Christ), van eigenaar Jelle Meewis, gereden door Saskia van Es

 
Alle uitslagen zijn te vinden via deze link: http://www.kwpn-westbrabant.nl/5%20sportpaardengala/YDT2019.html
Tekst en foto’s: Brecht D’Hoore
Top

Login


Creëer een account
Forgot Password?

Creëer een account


Username
Want to Login?

Paswoord vergeten?